Oppussingsobjekt

Hvis du eier et oppussingsobjekt, det vil si en leilighet, hus som trenger omfattende rehabilitering, kan det være at du få deg en overraskelse. Eller rett og slett forbløffes over hvor mye du kan få for slike objekter. For et oppussingsobjekt kan være en hodepine for deg, siden du kanskje ikke ser enden av mulige oppgraderinger og utskiftninger. Andre kan se på dette som en mulighet til å flytte til en bestemt plass, eller få tilgang til egen brygge og båtplass. For tiden ligger det ute for salg et oppussingsobjekt på Snarøya, kjent for sine høye boligpriser. Boligen har privat brygge og stor tomt, men huset er et oppussingsobjekt. Likevel er prisen for objektet 42 millioner kroner. Dette eksempelet er på en måte det motsatte av boligstyling. Her betyr utseendet nesten ingenting, men beliggenheten og mulighetene alt! 

En leilighet som oppussingsobjekt

De fleste av oss har ikke et oppussingsobjekt på Snarøya, men mange har en leilighet eller et hus som trenger litt ekstra kjærlighet. Når man setter opp et budsjett og begynner og regne på det, mister man fort motet. De fleste må låne penger for å få gjennomført oppussingen eller renoveringen, og noen ganger er det ikke mulig å bo i leiligheten under prosessen, på grunn av støv og støy.

Derfor velger mange å utsette det hele. Og noen ganger blir alt utsatt for lenge, og leiligheten går fra å være oppussingsobjekt til å bli et totalrenoveringsprosjekt. Og da blir alt med ett enda dyrere. Hvis vinduer må skiftes ut, isolasjonsmengde i tak og vegger oppgraderes eller kledning skiftes ut, da er det ikke lenger like enkelt å få gjennomført dette. For oss er ikke en litt «sliten» leilighet i Oslo eller omegn noe problem. Vi gir deg gjerne en pris på å overta, og vi garanterer at du slipper å motta krav i ettertid på eventuelle mangler som kan oppstå i fremtiden.

Oppussingsobjektets skjulte mangler

Det er helt klart at oppussingsobjekter er forskjellige. Noen ganger er tilstanden veldig god, og det er et godt utgangspunkt for oppussing og renovering. Andre ganger har ventilasjonen vært for dårlig, kanskje i kombinasjon med vanninntrengning, og ført til at mye må rives før oppbygging. Når en begynner prosessen med oppgradering av f.eks. bad, er det mye som kan skje. Budsjettet på f.eks. 300 000 for badet, kan fort bli det tredobbelte. Det er slike bekymringer vi ønsker å spare deg for når du har et oppussingsobjekt. Hvis du ønsker å hoppe bukk over alle slike problemer, gir vi deg gjerne en pris. Og som nevnt kan prisen overraske.

Ekstremtilfellet på Snarøya er nevnt kun for å sette ting på spissen. Men tendensen har alltid vært der: Beliggenhet og plassering av boligen har mye å si. I Oslo har det alltid vært dyrere på vestkanten (som Bygdøy), men andre områder, som Grünerløkka, Sagene og Torshov ligger også høyt i pris. Alt som er sentrumsnært er alltid populært. Og dette er ikke snakk om oppussingsobjekt! I 2015 ble en leilighet solgt på Tjuvholmen for 50 millioner, noe som var rekord den gangen. I disse dager er det faktisk en OBOS-leilighet som blir tidenes dyreste. Middelthunet, på Majorstuen, fristet i 2020 med en 400 kvadratmeter stor bolig for 97 millioner. Nok en gang: Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet. Og for deg som har et oppussingsobjekt, er det helt klart at du ikke må undervurdere hva du kan få i pris. Samtidig: Du må ikke overvurdere egne evner til å pusse opp. Det er mye du kan gjøre selv, men oppussing av bad og oppgradering av det elektriske er typiske områder der de fleste kommer til kort.

Slipp oppussingsobjekts fremtidige bekymringer

Hvis du har bestemt deg for å flytte, eller ønsker å selge en leilighet du har arvet, er det greit å slippe alle bekymringene ved salg. Overlat alt til oss. Vi minner om prosessen vår:

1. fyll ut skjema

Be om et tilbud, svar på noen enkle spørsmål

2. motta tilbud

Motta ditt foreløpige tilbud.

3. videobefaring

Vis oss boligen din, da kan vi gi deg vårt beste tilbud.

4. raskt salg

Motta bud, bestem overtagelsesdato.

Som du ser er prosessen meget enkel. Du slipper alt styret, vi sitter med alt ansvaret. En god løsning for deg, når du ikke har tid eller ønske om at salgsprosessen kan dra ut på tid. Du slipper alt styret, vi har erfaringen som skal til for å ta oss av oppussingsobjektet ditt. Som kjent svinger boligmarkedet, og vi tar også risikoen for eventuelle problemer som dukker opp i fremtiden. Om det er fuktskader, gammelt elektrisk anlegg, lekk tak eller fukt i vegger eller himling, spiller det ikke noen rolle for deg. Etter at boligen har skiftet eier, tar vi ansvaret for eventuelle skjulte feil og mangler. Og dersom prisene går ned i området ditt, slipper du også å tenke på det. Et fallende marked vil ikke påvirke deg i det hele tatt.

Har du en bolig som er et oppussingsobjekt, men likevel har god beliggenhet, har dette i alle år vært interessant. Til og med Henrik Ibsen var inne på dette med beliggenhet: «denne gaard har en smuk beliggenhed» (Henrik Ibsen Efterladte Skrifter I 474).  Så ta kontakt med oss i dag. Vi regner med at det er større sannsynlighet for at du bor i en bygård enn at du bor på en gård, men uansett er du velkommen til å ta kontakt for et raskt og smidig salg av boligen din.